PDA

View Full Version : How to...?

A-plus-
07-02-2005, 03:47 PM
Am ajuns la un impediment in questul meu numit PHP...
Am un tabel care este alcatuit din "n" randuri.
In fiecare rand se introduc date tip text. Problema este ca tabelul meu este repetitiv... ceea ce inseamna ca fiecare rand are acelasi nume pt fiecare variabila introdusa.
Problema mea este ca nu stiu cum sa fac sa-mi introduca fiecare rand din tabel intr-un rand separat intr-un alt tabel continut de o baza de date mysql.
Dati-mi niste solutii... eu m-am gandit la o bucla "FOR()"... dar nu am idee cum sa o realizez.
PLS F1!

Multzam pt efort!

MaxDMG
07-02-2005, 05:01 PM
Tabelul ala repetitiv in care introduci date text e tot tabel mysql? Fii mai explicit.

Nazgulu'
07-02-2005, 05:10 PM
Nu se intelege absolut nimic, da exemplu concret de ce vrei sa faci si foloseste terminologia consacrata.

A-plus-
07-02-2005, 08:45 PM
Este un tabel introdus intre "<form>" intr-o fila PHP...
Uite aici linkul:
http://www.aplus.as.ro/DATA/L/liste/inserare_1000.php

Nazgulu'
07-02-2005, 09:37 PM
Am inteles. Problema e aici:

fiecare rand are acelasi nume pt fiecare variabila introdusa.
Trebuie sa retii intr-o variabila valoarea din inputul asta 'Introduce-ti numarul de randuri dorite'. Sa-i spunem valorii nr_randuri. Apoi, apelezi functia care creeaza randurile de nr_randuri ori, cu un parametru care merge de la 1 la n. Trebuie sa redenumesti campurile, astfel incat sa nu fie doua randuri cu campuri cu acelasi nume. Folosesti parametrul din antetul functiei pentru asta.
Exemplu:
Primul camp din primul rand se va numi Nume_film1, acelasi camp de pe randul doi se va numi Nume_film2 si tot asa.
Cand vrei sa preiei datele si sa le introduci, mergi cu un for pana la nr_randuri, ia numele fiecarui camp(vezi ca trebuie construit stringul numelui fiecarui camp, mai exact trebuie sa adaugi la sfarsitul numelui campului contorul) si introdu-l in baza de date unde vrei tu.

A-plus-
08-02-2005, 03:35 PM
Cred ca am inteles... am sa incerc sa fac cum zici, daca nu merge mai revin, oricum multzam fain!